Followers

Kehidupan Seorang Pelajar ~~~

Dear Blog,

Tetiba malam ni rasa rindu plak dengan zaman belajar dulu... kalau dulu selalu sebut "ish.. x sabar nak habis blaja.. bosan" .. sekarang bila dah abis bleh plak rasa nak jadi student balik,, seronok rasa zaman dulu-dulu.. tak de assignment boleh online je.. tak de kelas balik bilik tido..kalau tak ada je plak ngan member-member keluar tengok wayang la.. macam-macam rasa.. sekarang.. nak jenguk blog pun dah tak sempat.. sedih rasa.. 

Ala.. aku kannye rajin pun nak belajar sangat.. layankan je perasaan nak tu je... dulu tak penah terpikir nak belajar sampai yang ada sekarang.. dulu belajar diploma kat poli shah alam(fida tlg check.. dia dpt puo.. kos yang sama) .. dah la bkn masuk bln 6.. tp bln 1.. kira intake jan2004.. nampak tak macam pilihan ke 2 dorang bagi.. tapi takpe la.. teruskan juga.. smpai la dah habis belajar bulan dec2006.. lepas abis blaja nak keje.. tp 6bulan cari keje tak dapat.. masa tu tak reti sangat nak google.. sambil-sambil tu gatal la tangan apply upu untuk smbung degree.. semua nye sebab unna la.. hah.. unna ni bespren aku.. dia la ajak sambung..

Bila keluar result upu.. masa tu pun orang lagi tolong check kan(maklumla malas nak pegi cc.. intenet kat umah takde).. moon sms cakap dapat UniMAP.. MicroElectronic Engineering.. masa tu memang blurr... terkejut, epy semua ada... jauh kot kat Perlis.. kelam kabut la masa tu uruskan semua.. rasa ada masa dua minggu je kot... hah.. kebetulan plak fidah dapat Unimap gak walaupun kos lain.. (fidah ni aku kenal dari tingkatan 1).. july2007 - Mei2010 .. 3tahun kat Unimap. Last sem tetiba hasliza ajak sambung lagi.. masa tu tinggal 4ari tarikh permohonan master nak tutop.. dalam 1hari kami settle kan.. eh 2hari gak la sebab esoknya baru pos.. terus sambung master kat UTHM.. jul2010-jan2012.. settle semua.. sekarang otak tengah bepikir nak sambung PHD.. tapi tak tau mampu ke tak...

sekian cerita yang merepek.. ikotkan panjang lagi nak cerita... tapi sampai seminggu pun tak kan habis taip




  
PSA ~~ UniMAP ~~ UTHM 

3 comments:

Ezy Loy said...

aku blaja smpai dip je..
lepas 2 mls dh.. haha

Ms Yani said...

konon rajin je aku.. mlsnye banyak

Anonymous said...

Suka la baca blog akak ni :)
Nak tanya sikit boleh? Sy pun berminatla nak sambung degree kat unimap :)
Student sem1 degree unimap boleh bawa kereta sendiri tak?