Followers

PenDidiK, MeNdiDik, TerDidiK

bukan senang menjadi seorang pendidik... kalau dulu aku slalu cakap "ala... senang je ngajar orang" tapi bila sekarang duduk kat situasi kena mengajar memang rasa sangat berat rupanya tugas pendidik untuk mendidik. pendidik ni tak kisah la samada cikgu or pensyarah.. untuk menerangkan supaya anak murid paham sepenuhnya dan juga menarik perhatian mereka untuk belajar adalah tidak mudah... bayangkan kalau 1 kelas 35 orang... masa untuk mengajar selama 2jam... sempat ke nak abiskan topik yang telah dirancang ??? jawapan nye tidak mudah... walaupun sikit je ayat tapi bila nak explain sangat la mengambil masa... jangan malukan diri sndiri dpn stdnt kita.... yang penting preparation.. tp kadang-kadang soalan yang di tanya tidak penah terlintas di fikiran kita...

kesimpulannya sekarang dengan azam n tekad yang baru adalah untuk menjadikan pelajar-pelajar ku berjaya... seperti mana pensyarah-pensyarah lama ku seronok apabila berjmpa semula di PSA dengan hampir sama status dengan mereka :)

-- MaRrY YoU --


Ezy dah wat saya jatuh cinta ngan lagu ni... ble dengar rasa macam nak kawen je.... OMG !!!! i'm Not ReaDy Yet .. 
saya perlu abiskan blaja n Keje.. pas2 baru leh pikir .. :)



Marry You

oleh: Bruno Mars

It's a beautiful night,
We're looking for something dumb to do.
Hey baby,
I think I wanna marry you.


Is it the look in your eyes,

Or is it this dancing juice?

Who cares baby,

I think I wanna marry you.



Well I know this little chapel on the boulevard we can go,

No one will know,

Come on girl.

Who cares if we're trashed got a pocket full of cash we can blow,

Shots of patron,

And it's on girl.



Don't say no, no, no, no-no;

Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;

And we'll go, go, go, go-go.

If you're ready, like I'm ready.



Cause it's a beautiful night,

We're looking for something dumb to do.

Hey baby,

I think I wanna marry you.



Is it the look in your eyes,

Or is it this dancing juice?

Who cares baby,

I think I wanna marry you.



I'll go get a ring let the choir bells sing like oooh,

So whatcha wanna do?

Let's just run girl.




If we wake up and you wanna break up that's cool.

No, I won't blame you;

It was fun girl.




Don't say no, no, no, no-no;

Just say yeah, yeah, yeah, yeah-yeah;

And we'll go, go, go, go-go.

If you're ready, like I'm ready.



Cause it's a beautiful night,

We're looking for something dumb to do.

Hey baby,

I think I wanna marry you.



Is it the look in your eyes,

Or is it this dancing juice?

Who cares baby,

I think I wanna marry you.



Just say I do,

Tell me right now baby,

Tell me right now baby. [x2]




Cause it's a beautiful night,

We're looking for something dumb to do.

Hey baby,

I think I wanna marry you.



Is it the look in your eyes,

Or is it this dancing juice?

Who cares baby,

I think I wanna marry you

-- MBVianS --

kami dari dua kelas yang berlainan... wujudnya kelas ni apabila pihak fakulti perlukan bilangan yang sedikit utk satu kelas supaya muat dalam kelas Microteaching.. mula-mula dalam kelas ni mmg rasa tak selesa... tapi kami dapat sesuaikan diri dalam masa yang singkat... bukan senang nak manjadi rapat... maklum la sem sebelum ni masing-masing kelas lain... jumpa pun kannye nak tego.. kadang-kadang tu senyum pun tak nak... x nak la cerita sangat.. nak letak gambar je membuktikan kami sangat sayang dengan kelas ni... i love pirate of mbvians.. nama pirate of mbvians ni wujud semasa program koko kat pantai pasir lanun, mersing...
kami sangat suka bergambar... memang kemana saje ada gambar..

bergambar bersama tn hj yusof jamar.. (pensyarah microteaching)

KFC pun kami boleh bergambar

kEraNg oOo KeRanG @ SeNgGaRaNg

LePas Kls sNap GmbAr :)

Ni AdaLah HasiL krEatiViti Kami MemBanTu Miss CekeLat CekeLate MenGajar

MenonToN WaYang (MerOng MaHaWaNgSa)

Epy Besday Alia !!!! SurpRise !!!

PiRaTe oF MBViaNs @ PaNtai Pasir Lanun

BoWLiNg 3 SePasUkAn @ Bp Bowl, Bp MaLL

Mini OlahRaga @ Trek UTHM 

ni la antara aktiviti - aktiviti kami sepanjang 1 sem... bnyak lagi... kalau nak tengok lebih gambar lagi boleh la bukak page FaceBook saya ok... hihihihih.. daaaa~~~~





-- Di KaLa KeBosAnaN --


Jam menunjukkan 1.50 pagi... tapi saya masih tidak dapat nak lelapkan mata.. tak tahu nape sekarang ni ati makin rasa tak tenang... banyak sangat yang dipikirkan... ada lagi 1 paper... study lom lg... isk .. x pham aku (ayat sss) .. ni tetba rasa nak tulis blog... tapi pe la yang nak di karangkan... otak dah blurr... esok pagi-pagi nak g jmpa supervisor.. arap-arap dah ok la.. tak de lagi pembetulan.. nak kena print nak bagi kat panel.. sy sangat risaukan PS.. sangat-sangat.. sampai tengah final bleh pikir PS... kalau la PS 2 adalah playstation .. mesti saya tak rasa risau... masa saya banyak dihabiskan untuk PS.. 

rindu rumah... tau tak nape saya kate rindu?? kalau dulu tiap 2 minggu mesti balik umah... ni dah sebulan lebih.. pastu ble member-member tanya "yani,ble nak balik? " saya mesti cakap "ntah la... keje tak settle lagi.. tak leh nak janji nak balik ble" biar la orang nak kate saya poyo ke pe ke... janji tak nyusahkan idop orang lain... jangan dorang yang kacau idop saya dah la... saya ni bukan jenis yang penyabar... ni kira nye taip dalam separuh sedar ni....




Gud nyte...

FiNaL ExaM ~~~


Ble Tengok Jadual ni rasa masih belum cukop ilmu di dada... kadang-kadang terdetik di hati... nape la saya ni malas sangat... sama je macam orang-orang lain.. tp SATU masalah saya ni x pndai nak uruskan masa.. pape pun doakan kejayaan saya dan juga kawan-kawan saya sem ni.. semoga kami semua masih di dalam satu kelas...

-- StuDy WeEk --

Study week ?? kalau dulu pantang dengar 'study week' mesti perkara pertama dalam otak nak balik umah. tp kali ni tak de rasa nak balik. semua sebab kerja masih bnyak lom settle.. dah sebln lebih rupanya tiap ari datang library.. semoga final exam nanti bleh la jawab... ni tengah menulis di dalam library.. sangat penat dari tadi ngadap PS.. nak menulis or mengarang panjang-panjang tak de masa... daaaa ~~~~ len kali tulis lg....

ke 'bz' an Melanda

bZZzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sesangat skarang.... sedar tak sedar rupanye dah lama aku tak balik umah... semuanye sebab bz... sem lps pun bz gak... tapi tak de la macam sem ni.. pelik gak aku... tiap minggu, tiap ari... ada je aktiviti.. asgmnt blambak nak kena antar.. x termasok PS lagi.. SV kompem nnt bising.. tak siap2 keje... huhuhuhu.. kalau la ada yang bleh tolong.... rasa nak nanges pun ada...

25/2/2011


cuba korg tgk gambar 2... diriku rasa sgt stress kalau tgk... geram pun ada.... kalau duit 2 dorg nak amek xpe la... tp ic n lesen 2 sgt penting... skrg kuar pun kena bawak surat ni... sbb ilang nye 25/2/2011  mlm... mst la JPN,JPJ, Bank suma ttop.. nak kena tgg isnin.... maybe ada hikmah dgn pe yg jd ni... nk tulis pnjang2 pun dah xde mood...

-- KesAyaNgaN kU --

kesayangan ni maksudnye sesuatu yang di sayang. aku rasa x lengkap sesuatu kalau xde bnda2 kesayangan ku ni... bnda2 ni la bnyak di gunakan untuk aku wat sesuatu.. jab ye... nnt korg tgk la pe barang2 nye.. tiap orang lain-lain barang kesayangan... maybe barang-barang korang lagi canggih...



1. Kunci Kereta 
ble xde kete susah nak bergerak nak g kls, jmpa SV, jalan-jalan... mmg penting kete ni.. aku ni mana reti bawak moto. lesen moto pun xde. kalau reti kompem kunci moto la kepentingan ku.. kihkih.. kunci tu aku pegang dr bln 8 2008. lama dah ditangan. sayang nak bagi kat orang. plan nak terus je pegang kunci tu. xyah pikir-pikir dah nak cari kete lain.. sesuai la ngan status sebagai seorang pelajar.  ngan kete ni la dah jalan utara - selatan. cuma pantai timur lom smpai lg ngan kete ni

2. Laptop 
laptop ni sebagai salah satu kegunaan untuk membuat asgmnt. senang nak bawak g library (rajin la sgt nak g library).. hihihi... kalau xde mmg ssh la aku nak wat asgmnt. online pun guna laptop ni la gak..


3. Blackberry
ni cuma guna ble dok kat luar umah atau malas nak online. kadang2 kalau asyk online je penat gak. nak gak la dok baring-baring. bleh la guna. satu lagi kalau aku ada keje kat luar dan nak cari maklumat tp laptop x bawak. kra mcm sumber tambahan la untuk aku wat keje

4. Modem Broadband
broadband?? pe lagi kalau nak kegunaan selain online... search maklumat. macam-macam kegunaan.. kalau x memang bosan la dok umah kalau xde bnda nak wat pastu broadband kena barred. memang sentiasa akan dipastikan bebayar. kuikui.. tp kadang-kadang penah gak x bebayar.. memang xtau la nak watpe sbb xleh nak online. xleh nak men game kat fb.. penah baru-baru ni jd kes urgent nak send email kat sv. tetba line kena barred.. padahal dah bayar semgg lbh.. pe lagi.. pagi2 dah tmpat 2 kena serang ngan aku.. seb bek cuma call je.. kalau x xtau la pe jadi

5.Enpon xpress music
nak tau aku wat pe ngan enpon ni?? dgr lagu je pun.. kalau dulu masa blaja kat unimap dr kl ke kuala perlis nek bas malam memang dengar lagu je la nak tdo.. enpon ni la jd mangsanye.. hihihihi.... klau drive kat highway kan kadang2 radio xde clear mmg guna enpon ni la dengar lagu kalau xde cd dalam kete.. kalau x takot ngantok masa drive.

6. Camera 
camera canon ixus 80 .. aku beli masa praktikal 2009 .. pe lagi.. dah ada camera snap je la gmbar.. aku ni mmg gle gambar.. pantang nmpak camera.. kadang-kdang mber2 pun malas nak melayan... hihihihi... lps ni ingat nak beli dslr... tp wat msa ni x mampu lg... kena tnggu keje dulu....

7. external hard disk
pe lagi kalau x menyimpan bahan-bahan didalam nye... movie lbh bnyak dari bahan nak blaja... hihihi... sbb 2 penting... gambar-gambar pun di simpan dalam ni untuk gambar-gambar ori... kalau la prob mau aku nanges... bnyak sesangat dalam ni..

8. dll
hihihihi.... bnyak lagi barang-barang kesayangan... semua benda penting bagi aku.. kalau x penting x kan aku nak.. kan?? korg pun mesti sama kan....



cukop la smpai cni.. malas dah nak menulis... nak focus wat keje plak... bnyak yang lom ciap.. esok isnin kls pg... arggghhhhhhhhhhhh.... malas nye nak bangon pagi... x ckop nak cuti lg... hihihihi

-- Ku MeNuNgGu --

 sangat suka lagu ni.. memang la lebih kurang ngan lagu ella n shah (ku merindu) ... kena dengan diri sendiri  :) hayatilah lagu ni...


ku menunggu, 
ku menunggu kau putus dengan kekasihmu
tak akan ku ganggu kau dengan kekasihmu
ku kan selalu di sini untuk menunggumu

cinta itu ku berharap kau kelak kan cintai aku
saat kau telah tak bersama kekasihmu
ku lakukan semua agar kau cintaiku

reff:
haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu juga rindu
ku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

datang padaku, ku tahu kelak kau kan datang kepadaku
saat kau sadar betapa ku cintaimu
ku akan selalu setia tuk menunggumu

repeat reff

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
ada cemburu dan juga rindu
dan aku tetap menunggu

haruskah ku bilang cinta
hati senang namun bimbang
dan kau sudah ada yang punya
ku tetap menunggu

(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
(aku tetap menunggu) ku tetap menunggu
ku tetap menunggu

di LaNda ViRus "M"

Virus M?? iaitu Malas... oh tidak.. diriku telah dilanda virus tersebut.. virus ni mmg xde penawar... sememangnye makin lama makin malas... keje bnyak pending... asgmnt wat ala kadar... sgt2 mjadikan aku sgt stress... adakah master ni ssh?? ke aku yg jdkan ssh... Projek Sarjana (PS) lg la memeningkan... idea mmg xde... asyk kena reject je idea2... ni yang watkan aku makin malas.... tolong la... kena berubah... dah separuh pjalanan ni.... huhuhu.... nak menulis blog pun xde idea... next time je la tulis... zassttttt ~~~ serabut

cAri CaLoN

hello  hello.... hihihih...

rasa nak tulis psal cte cari calon... calon pe?? bukan calon pilihanraya... bukan calon ketua kelas... tp calon suami... opss... bukan aku ok yang mencari.... watak-watak dalam cerita ini adalah N, J, M, S (bukan nama sebenar) ... camni cte nye... ptg td g la lepak makan ngan dorg.. pas2 tebukak la cte yg N ngan J ni mak ayah dorg dah sebok tnya dah ada calon ke blom... N nak kena kawen bln 12.. J plak bln 10 ... M xleh sbb dah kawen. kihkih... S dah ada calon.... pening la N ngan J ni nak mencari calon...

antara ciri -ciri yang dorg nak ni bleh tahan gak memilih... hihihihi... tp btol gak... msa depan... aku stuju...


  • berpewatakan menarik
  • umo x kisah janji matang
  • mempunyai pekerjaan yang tetap dan menjamin msa depan
  • ada simpanan yang cukop (kete or umah)
ni je la kot yang rasmi... kalau nak taip yang x rasmi mmg bnyak.... tp btol gak... umo baya kteorg ni kena pikir pasal kawen gak... ni kteor dok enjoy blaja lg... 2 yang aku pun dok rasa muda je sntiasa... kuikui.... masa dok makan td la kuar teman baju la pe la....  M , S ... kte kena p cari kaen ni utk kenduri N ngan J... kang x sempat lak.... so weekend ni ramai-ramai la tempah kat M .. sbb dia nak g jalan Tar. kuikui....

ni la imej gambar artis yang dorg suma... dorg idamkan majlis camni gak...




Pape pun semoga bjumpa ngan calon yang sesuai... jgn tsalah pilih ok... :)

LuaHan RaSa



hye... luahan rasa?? lbh kurang luahan prasaan la kot... ntah la... tetba rasa nak tulis.... aku tau la aku x perfect... tp aku bukan jenis orang yang lupa kwan walaupun aku x suka dia.. pling paling aku jauhkan diri dulu smpai diri ni stabil.. tp aku x pham nape orang ni x suka ngan aku??? nak aku je jaga ati dorg.. ati aku ?? aku jga sendiri... bnyak cantek / encem... tp skali orang cari pasal ngan aku mmg jenis aku x lupa smpai ble2.. walaupun aku baik balik tp ingat tetap ingat... bukan dendam... tp senang memaafkan n x mudah nak lupakan... tol x??? stakat korang sorang x nak kawan ngan aku x tejejas pun... kannye aku idop bgantung ngan korang... tp sgt2 pelik pun ada.... kihkih... dah2... mghrib2 ni aku merepek.. skit-skit sudah... kalau nak luahkan semua mmg pnjang la jdnye.... smpai semggu menulis pun x abs.. no body perfect .... zaSsstTtt ~~~~ 

UniMAPian GuRLz SmALL rEuNioN

ahad lepas (30jan) wujudnye small gath... hihihihi. x rancang.... mula2 aku cuma nak jmpa dila,moon n jaja... plan kteorg mmg g mid ahad 2... pastu ada msg2 ngan fdah tnya dia balik KP x... pas2 dia ckp dia pun nak kuar ngan mekna... kra bleh skali la... pastu aku bgtau la kat ilie... kalau x bgtau mau nye dia bising... hihihihi... kan ilie kan?? tgh online pg ahad 2 dapat la msg mekna... dia kompem kate kat mid... aku on je la... tetba msg shaza masok... mula2 dia ckp ahad 2 dia ada hal.. xde la kteorg ajak.... pas2 tetba dia ok... dr 4 org jd 6 pastu 7 last skali 8 .... sebab tu di namakan UniMAPian GuRLz SmALL rEuNioN ... g kat mid pe je yg leh wat.... dak2 ni shoping la... maklum la fdah n mekna kawen taon ni.... bln 3 n bln 5 ni.... kra lps ni mst ssh nak jmpa dorg...sementara nak tgg ilie smpai kteorg g la makan kat nando's ... ingat nak g pizza... tp full... malas nak tunggu-tunggu nando's pun nando's la.... masa makan pun pe lg... klik la enpon masing2 begambar.... 2 mmg hobi kteorg ok.... 






ilie smpai je pe lg... lg bising la... aku rasa org pndang pun kteorg wat bdo... masa ni la fdah dok promot pakej iphone 4 digi kat jaja...ilie lak cte sal plan nak kawen dia.... kad dah g booking... pdahal nak kawen bln 1... fdah yang nak kawen bln 5 ni pun kad x tempah lg... punya la excited kteorg begelak ngan ilie.... akhirnye smpai gak jodoh ilie ngan maly... amin.... kteorg mmg suka dorg be2...lps makan smbung shoping.... 2 je la aktiviti kteorg... tp lps 2 aku, moon, dila, jaja, n shaza nak g karok... mekna, ilie n fdah x join... masa kuar ngan dorg ni aku still x sehat... tp lupa dah yg aku demam sbenarnye... mmg lama x jmpa.... masa konvo pun ada yang jmpa ada yang x.... 


Next Plan ??????????? hihihihi.... dalam perangcangan .... 



aKsi-aKsi Kami :
shaza - jaja - moon - dila

bersama bakal pengantin

Pilih Lagu :)

Ex - SMTBP

GadiS SinGLe

CapTurE bY DiLa

TuNanG - TuNanGaN

8 guRLz

bLe diRiKu gEdixx

Suzanne Brautigam – Muah 




Sungguh aku sayang
Sungguh aku rindu
Ha ha ha usah kau ragu-ragu

Sungguh aku cinta
Sungguh aku mahu
Ha ha ha ku tidak malu-malu

*
Sayang oh sayang
Ku sayang kepadamu (muah)
Aku cintakan dirimu
Rindu oh rindu
Ku rindu padamu (muah)
Janganlah kau pergi dariku

**
Papa tolonglah (papa)
Mama tolonglah (mama)
Aku sedang mabuk cinta
Dengan si dia (ah ha)
Si jantung hatiku (ah ha)
Yang ku puja ku cinta selalu

Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya



Chorus

Hati hati yang merindu
Inginkan belaiannya
Hari hari yang berlalu
Indahnya ku rasakan
Jiwa jiwa (jiwa jiwa)
Ku meronta (ku meronta)
Bila jauh di sisimu (di sisimu)
Berjanjilah kasih
Berjanjilah sayang
Hanyalah aku di hatimu


Ulang *
Ulang **


Mama tolonglah
Papa tolonglah
Jodohkanlah aku dengannya



Ulang Chorus 2X

Papa tolonglah
Mama tolonglah



hihihihihi.... kalau korg2 baca mst korg kate gedixx gle owner blog ni kan... bukan gedix tau.. tp lagu ni dngar bnyak kali mcam best.... untuk org yg bercinta  rasa nak kawen.. tp bukan berkaitan ngan diriku skrang ok. cuma suka je ngan lagu ni.. lirik sempoi.. x tensen nyanyi lagu ni... hihii... x caya sila la dgr bnyak kali... kalau x gak maknenye minat berbeza .. kuikui..



Nak SamBunG Cuti !!!

Cuti yang x best .. huhuhuhu.... nak tau nape?? sbb dr awal cuti smpai la nak abs cuti x sehat sepenuhnye lg... kamis (27jan) punya la excited nak balik umah... lps kls terus gerak balik.. ngan malam 2 x ckop tdo ciapkan asgmnt kualitatif... tp..... balik nye psal aku sanggup drive dari parit raja - slayang dalam kdaan x sehat, x ckop tdo n kepenatan.... ingat dalam 2,3 ari 2 leh la sehat... tp arini (jumaat 4feb) still batok2... badan cuma kdang2 rasa lemah... tp terapi yang baik adalah bjalan... hahahahahhaa.... dk umah mst rasa lemah badan.. ble kuar rasa segar la skt.. tol x? ah.. jgn korg nak bangkang... aku tulis aku nye suka la...

Nak cuti lg.... 1 keje pun aku x wat lg... adeh.. stress balik la jawabnye nnt.... x suka tol.... tp tol gak... bawak balik semua keje2... tp hampeh... 1 pun x sentuh.... 2 dah mmg tabiat aku... biar bnda ada depan mata dr aku tnggal nnt lg x sedap ati.... bleh x kalau UTHM bagi cuti tambahan.... esok dah sabtu.... oh tidakk...... suka dok umah.... xyah pikir pape...


-- mEnunTuT iLmu --

MeNunTut iLmu sMpai Ke NegaRa ChiNa

Jauh x china dr Malaysia ni?? pikir la sndiri.. aku mmg x mampu nak menuntut ilmu smpai ke sana.. xpe la... biar la aku menuntut ilmu dalam malaysia je... tp kemudian ari aku x tau la kan kalau tetba sampai ke China aku g.. tp g bejalan je la rasanye... hihihihi.... ok2.. nak mulakan cte ni.. jgn la marah baca aku merepek td.. sabar.. sabar kan separuh dr iman....

masa tadika dulu aku tadika kat taman jasa.. nama tadika 2 tadika ikhram kalau x salah... ke ikhsan ntah... lupa.. maklum la dah lbh suku abad umo skrg.. pastu smpai skrg tadika tu dah tukar nama jadi tadika amal.. best masa zaman2 kanak2 ni... kat situ mcam2 dorg ajar... sbb 2 aku cpt pndai... (prasan je) ... tp mmg pun.. aku cpt blaja mbaca kat c2 la.. siap masa ada ptandingan terjemahan surah cikgu kat situ pilih aku... yg baca nye aku x ingat sape... yang ingat cuma llaki... xleh nak cte sgt zaman tadika ni sbb aku mmg kurang daya ingatan sesangat.... kuikui... x di sengajakan ingatan ni... mungkin sebab terantuk kat mana-mana kot..

lepas tadika mestilah sekolah rendah... pling dekat dengan umah adalah Sekolah Rendah Kebangsaan Sungai Tua Bahru (SKSTB) .. aku ni sedih sgt masa 1st day sekolah.. maklum la.. alam tadika lain.. sekolah lain... nanges je keje aku... tpksa la mak aku dtg sekolah tiap masa rehat.. lama gak nak sesuaikan diri.. kalau x salah kelas dulu 1 Bakawali kot kalau x salah.. xpun 1 Melur.. nnt tgk balik report card dulu ek... smpai la darjah 4 aku kelas 4 jasmin.. masa 2 la 1 kelas balik ngan tajuddin.. hah.. mst korg tertanya-tanya sape 2 kan... dia 2 jiran aku dulu... msa tadika pun sama2 ngan dia tau... lupa nak bgtau td.. darjah 5 n 6 plak kelas bakawali.. korg jgn x tau... aku ni msa sekolah sangat la selekeh... maklum la lom matang... perangai macam bdak2.. sesangat kot... ish2.. ble pikir balik nak gelak pun ada... dulu masa sekolah kalau cuti ke pe ke aku suka tgk tv.. smpai la mak aku g bgtau cikgu hamdan hobi aku 2... pas2 cikgu hamdan g bg gelaran spektra 2.. yg 1st dpt title 2 natasya erlinda... tp aku wat bdo je... x layan... janji aku ikot je pe ckgu ajar... kan.. result UPSR ??? x kan ku bgtau kat cni... aku x pndai ok...


Melangkah ke alam Remaja... kat kawasan umah aku ni bnyak gle skolah menengah.. tinggal pilih je... masa 2 aku pilih la sekolah menengah kebangsan taman selayang 2. yg kemudian tukar nama ke Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Selayang (SMEKSES). konon sbb ni skolah baru aku pilih skolah ni... masa sekolah dulu aku ni xde la nakal sgt... biasa2 je... tp bnyak kali la gak ayah kena dtg skola... hihihih.. saje je nak bg keje kat ckgu displin... kalau x mst dorg goyang kaki... tp kadang2 aku ngan mber aku (aezal) ni baik gak tau... masa lps PMR.. kteorg malas dah la nak tgg smpai abs waktu sekolah.. kteorg g mntak izin nak balik.... dia x bg.. tp bg ke x kteorg anggap dia bg... ikot pntu pagar dpn lg 2... dgr dia jerit pun wat x dgr je... pas2 kuar la result PMR .. alhamdulillah... xde la bijak sgt kan haryani ni... xleh lupa ada la sorg cikgu ni.. nama dia halimah.. dia ajar kemahiran hidup... dulu mmg aku slalu kena tgo ngan dia.. sbb x dgr ckp.. pas2 subjek dia aku dpt la A... bleh dia g ckp kat stdnt dia aku ni stdnt dia yg baik... x logik... x makan puji ok... aku n geng2 bnyak kuar dr skolah ni lps PMR... mmg sunyi skolah ni sbb ilang dak2 nakal mcm kteorg... kteorg bukan sengaja nak tglkan skolah ni.. tp demi masa depan ....



Aku dapat twaran ke Sekolah Menengah Teknik Balik Pulau (SMTBP) .. elektrik dan elektronik.. PENANG??? dgr mcm best kan?? tp... byangkan umo 16 tahun yg x penah bepisah ngan family tetba dok hostel... jauh plak 2... sedih kot... xkan aku nak nanges kan... blaja la gak smpai abs SPM.. aku masa sekolah kat cni kalau bleh balik je mst balik kl... penat gak... nek bas kul 5 or 6pm.. smpai dah dkt midnite... pas2 ahad pagi2 dah nak kena balik... tp aku x kisah... janji bleh balik umah.. 2 tahun la gak aku cam2... dalam ati ni sabar je nak abskan SPM ...


dah lps SPM smbung DIPLOMA  kat Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah , Shah Alam (PSA) .. kos kejuruteraan Elekrik dan Elektronik .. dalam kls DKE ni cuma ada 10org je pompuan tmsok aku.. skit kan... tp masa belajar kat cni tiap minggu aku balik umah... 1st sem mmg dok hostel... roomate aku nama afni org tganu n yana org johor... kteorg x sama kls tau... msing2 wat hal sndiri.. sbb aku cuma jmpa dorg semgg 5ari je... kihkih.. 2pun siang g kls... tp dorg mmg kawan yg baik... rindu plak ngan dak2 dke... roomate... ble ye bleh jmpa dorg... classmate aku ni bnyak dah kawen.. tp aku asyk x leh g knduri dorg.. sbb aku xde kat kl masa dorg2 ni kawen... tp aku epy tgk dorg epy... siap ada yg dah ada anak... dah matang dorg ni tau... mana nak kawan ngan aku yg mcm bdak2 lg ni (yeke aku cam2??)


utara - tgh - utara balik... aku smbung DEGREE kat Universiti Malaysia Perlis (UniMAP) .. kos MicroElectronic... org ckp kos ni ssh.. ssh ke??? ntah la... bg aku blaja pe yg senang?? xde kan?? nak x nak 3taon aku blaja kat sana... masa mula2 mmg la rasa x best la pe la.. lama2 mmg syg nak tglkan unimap... sem 1 aku terasa lama sgt 3tahun tau... tup tup dah pun abs... sgt2 x terasa... dak2 MICROE ni sgt la sporting... mcm2 aktiviti kteorg wat... tp xyah la kot nak cte kat cni... nnt aku post kat entry lain... baru la ada feel nak becerita


Utara -- Selatan .. blaja ... blaja... n blaja... 2 je la aku nye keje.... smbung la MASTER kat Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM) ... dah la kuar bidang engineering... plih education.. layak aku aku begelar pendidik ??? 2 yg aku tgh nak dapat jawapan darri diri sendiri... tp rasanye layak.. semua orang layak membuat keputusan untuk diri sndiri.. nak seribu daya.. x nak seribu dalih... tp sekarang nak tukar guna sejuta... seribu 2 mcm dah skit... kuikui.. doakan aku bleh abskan master ni smpai ujung tahun ni... nak KEJE.... huhuhuhu ... 




sambung PHD ??? insyaallah ble idop dah stabil .. 

Kecemerlangan adalah hasil daripada sikap yang ingin sentiasa melakukan yang terbaik.

TeNtaNg DiRiKu

Tentang Diriku ?? bleh dikatakan bahasa yang sebenarnye adalah Biodataku... kan?? kan?? ops... ok2... skrang bermulalah karangan seorang yang pling x suka nak menulis.. kalau la cikgu bm tgk karangan ni mesti bnyak rugi ink pen merah dia.. lg kerap la dia kena tukar pen... merepek lg aku ni... tolong ingatkan aku kalau mula merepek ye...


Namaku Haryani Binti Che Omar.. aku di lahirkan di Negeri Jelapang Padi iaitu Negeri Kedah pada 4 Julai 1985 ... sebab tu ic aku 02 ... tp di besarkan di Selayang... Selayangku Sayang bak kata org sini.. tmpat pelancongan pling dekat adalah Batu Caves... tp kan... ni yg nak bgtau ni.. aku x penah g sana tau.. mungkin sbb dkt ngan umah x terasa nak masok.. mungkin satu ari nnt aku msok gak kot.. nak gak tgk nape ramai sgt org datang batu caves...  Aku ni anak sulung dr 3 org adik bradik... tp aku bukan along ok... ada 2 org adik llaki.. adik bradik pompuan plak korg pikir la bape org...


ini la aku...





Pnjang la plak kalau nak tulis sal pndidikan... kat cni... smbung kat nx entry... zassstttt ~~~~

sejarah terwujudnye blog ni

BLOG??? mcm2 jenis blog yg aku dengar... tp .. ada la sorg mber aku ni... ezy namanye... dia la yg suro aku wat blog ni...

Ezy : ko wat la blog..
Aku : ah.. malas aku.. nnt suma org tau pe yg aku pikir...
Ezy : xpe.. kannye org kenal pun...kalau stress or tensen2 bleh la tulis
Aku : aku ni kannye reti nak wat ayat2 ni.. aku bukan reti bahasa bebunga2 ni
Ezy: ko try je... nnt mst ko rasa best
Aku : tgk la nnt...

lama gak la dialog 2.. dalam 3,4 bulan yang lepas... pas2 ntah malam ni pe yg menyebabkan aku nak tulis xtau la... maybe sbb aku rasa bosan n aku perlu nak meluahkan... 

ckop kot.. nextime aku tulis lg...