Followers

-- KesAyaNgaN kU --

kesayangan ni maksudnye sesuatu yang di sayang. aku rasa x lengkap sesuatu kalau xde bnda2 kesayangan ku ni... bnda2 ni la bnyak di gunakan untuk aku wat sesuatu.. jab ye... nnt korg tgk la pe barang2 nye.. tiap orang lain-lain barang kesayangan... maybe barang-barang korang lagi canggih...



1. Kunci Kereta 
ble xde kete susah nak bergerak nak g kls, jmpa SV, jalan-jalan... mmg penting kete ni.. aku ni mana reti bawak moto. lesen moto pun xde. kalau reti kompem kunci moto la kepentingan ku.. kihkih.. kunci tu aku pegang dr bln 8 2008. lama dah ditangan. sayang nak bagi kat orang. plan nak terus je pegang kunci tu. xyah pikir-pikir dah nak cari kete lain.. sesuai la ngan status sebagai seorang pelajar.  ngan kete ni la dah jalan utara - selatan. cuma pantai timur lom smpai lg ngan kete ni

2. Laptop 
laptop ni sebagai salah satu kegunaan untuk membuat asgmnt. senang nak bawak g library (rajin la sgt nak g library).. hihihi... kalau xde mmg ssh la aku nak wat asgmnt. online pun guna laptop ni la gak..


3. Blackberry
ni cuma guna ble dok kat luar umah atau malas nak online. kadang2 kalau asyk online je penat gak. nak gak la dok baring-baring. bleh la guna. satu lagi kalau aku ada keje kat luar dan nak cari maklumat tp laptop x bawak. kra mcm sumber tambahan la untuk aku wat keje

4. Modem Broadband
broadband?? pe lagi kalau nak kegunaan selain online... search maklumat. macam-macam kegunaan.. kalau x memang bosan la dok umah kalau xde bnda nak wat pastu broadband kena barred. memang sentiasa akan dipastikan bebayar. kuikui.. tp kadang-kadang penah gak x bebayar.. memang xtau la nak watpe sbb xleh nak online. xleh nak men game kat fb.. penah baru-baru ni jd kes urgent nak send email kat sv. tetba line kena barred.. padahal dah bayar semgg lbh.. pe lagi.. pagi2 dah tmpat 2 kena serang ngan aku.. seb bek cuma call je.. kalau x xtau la pe jadi

5.Enpon xpress music
nak tau aku wat pe ngan enpon ni?? dgr lagu je pun.. kalau dulu masa blaja kat unimap dr kl ke kuala perlis nek bas malam memang dengar lagu je la nak tdo.. enpon ni la jd mangsanye.. hihihihi.... klau drive kat highway kan kadang2 radio xde clear mmg guna enpon ni la dengar lagu kalau xde cd dalam kete.. kalau x takot ngantok masa drive.

6. Camera 
camera canon ixus 80 .. aku beli masa praktikal 2009 .. pe lagi.. dah ada camera snap je la gmbar.. aku ni mmg gle gambar.. pantang nmpak camera.. kadang-kdang mber2 pun malas nak melayan... hihihihi... lps ni ingat nak beli dslr... tp wat msa ni x mampu lg... kena tnggu keje dulu....

7. external hard disk
pe lagi kalau x menyimpan bahan-bahan didalam nye... movie lbh bnyak dari bahan nak blaja... hihihi... sbb 2 penting... gambar-gambar pun di simpan dalam ni untuk gambar-gambar ori... kalau la prob mau aku nanges... bnyak sesangat dalam ni..

8. dll
hihihihi.... bnyak lagi barang-barang kesayangan... semua benda penting bagi aku.. kalau x penting x kan aku nak.. kan?? korg pun mesti sama kan....



cukop la smpai cni.. malas dah nak menulis... nak focus wat keje plak... bnyak yang lom ciap.. esok isnin kls pg... arggghhhhhhhhhhhh.... malas nye nak bangon pagi... x ckop nak cuti lg... hihihihi

3 comments:

Cik Ezy said...

jeles aku..
bile nk bg pjam BB ko kat aku weh?
haha

yani said...

tgg aku beli iphone aku bg la pnjam bb aku... hahahhahahhaha.. angan2 je lbh ni

yani said...

enpon 2 dah ilang... uwaaaaaaa